X
X

Patlıcan Tatlısı tarifi

07.02.2012 Salı 12:06 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bursa'nın yöresel tatlarından Patlıcan Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
5 Adet patlıcan
3 Adet yumurta
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
Sıvı yağ
 
Revağı(şerbeti) için:
1,5 Su bardağı toz şeker
2 Bardak su
1 Adet limon
 
Yapılışı:
1,5 Su bardağı toz şekerini tencereye alıp, üzerine 2 bardak su ekleyin. Üzerine bir adet limon sıkıp koyulaşana kadar kaynatın. Kıvamı koyulaşınca ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.5 Adet patlıcanı ince ince halkalar şeklinde doğrayıp, acısı çıkana kadar tuzlu suda bekletin. Küçük bir kasede 3 adet yumurtayı çırpın. Patlıcanları süzüp, kurulayın. Kızartma tenceresine sıvı yağ ekleyip ocağın altını açın. Yağ kızınca, patlıcanları yumurtaya bulayıp kızartın. Kızarttığınız patlıcanları ılık haldeki şerbetin içine atıp 15 dakika bekletin. Daha sonra patlıcanları şerbetin içinden süzerek çıkartın ve servis tabağına alın. Üzerine 1 su bardağı dövülmüş cevizi serpin ve servis yapın.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI