X
X

Patlıcan Tava tarifi

19.12.2012 Çarşamba 13:01 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Trabzon'un yöresel tatlarından Patlıcan Tava tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 adet patlıcan
4 diş sarımsak
1 kase yoğurt
1 tutam karabiber
1 kase mısır unu

 
Kızartmak için;
Sıvı yağ
 
Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur ve boyuna ince ince dilimlenir. Tuzlu suda bekletilir. Patlıcanlar süzülüp haşlanır. Haşlanan patlıcanlar tuz ve karabiberle lezzetlendiririlir. Mısır ununa batırılıp sıvıyağ da kızartılır. 4 diş  sarımsak 1 kase yoğurtla çırpılır. Patlıcanların yanında sunulur.
 
Patlıcan Tava servise hazırdır.