X
X

Patlıcanlı Köfte tarifi

29.02.2012 Çarşamba 09:47 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Patlıcanlı Köfte'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
5 adet patlıcan
5 adet yeşil sivri biber
2 adet çarliston biber
1 adet kırmızı biber
1 kase köftelik bulgur
1 kase yarma (dövülmüş buğday)
3 adet kuru soğan
3 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı çiğ köfte baharatı
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pulbiber
 
Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur ve ortadan ikiye ayrılarak dillimlenir. Biberler de iri iri doğranır. Tavaya bol zeytinyağı alınır ve kızınca önce biberler sonra da patlıcanlar kızartılır.Yoğurma tepsisine bulgur ve buğday eklenir ve birz sıcak su ile ıslatılıp 10 dakika demlendirilir. Karabiber, 5 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı pulbiber eklenerek hamur bütünleşinceye kadar yoğrulur.Köftelerin pişeceği sos için kuru soğanlar küçük küçük doğranır. Ayrı bir tencereye tereyağı alınır ve soğanlar kavrulmaya başlanır. Domates ve biber salçası da eklenir. 1 çay kaşığı çiğ köfte baharı da pişmekte olan salçalı soğanlara eklenir. 3 adet domates küp küp doğranır ve tencereye ilave edilir. 1 litre sıcak su eklenerek pişirilir.Yoğrulan köfte harcından küçük parçalar kopartılır ve avuç içinde iyice yuvarlanarak köfte topları hazırlanır. Pişmekte olan salçalı sosun içine atılan köfteler yaklaşık 5 dakika pişirilir.Pişen köftelerin üzerine patlıcan ve biber kızartması ilave edilir. Karıştırıldıktan sonra ocağın altı kapatılır.Patlıcanlı Köfte servise hazırdır.

 

MUTFAĞIM VİDEOLARI