X
X

Pazı Sarması tarifi

21.05.2013 Salı 10:41 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ankara'nın yöresel tatlarından Pazı Sarması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 bağ pazı
4 adet patates
5 adet kırmızı biber
½ limon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Sosu için:
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı nane
½ çay bardağı zeytinyağı
 
Yapılışı:
Dört patates kabukları soyulur, doğranıp haşlanır. 5 adet kırmızı biber güzelce közlenir ve kabukları soyulup temizlenir. Bir bağ pazı yumuşayana kadar kaynar suda bekletilir. Haşlanan patatesler ezilir ve üzerine karabiber serpilip, sıvı yağ ve limon suyu dökülür. Közlenmiş biberler uzunca dilimlenir. Pazı yapraklarına ezilen patates sürülür, üzerine köz biber dilimi yerleştirilip sarılır. Sarılan pazı yaprakları ortadan kesilip servis tabağına dizilir. Servis tabağının kenarına yoğurt dökülüp üzerine nane serpilir ve zeytin yağı damlarılır.
 
Pazı sarması sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI