X
X

Peynirli Helva tarifi

29.02.2012 Çarşamba 09:52 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Peynirli Helva'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kase pirinç unu
1 kase tuzsuz peynir
1 kase toz şeker
2 kase su
½ çay bardağı tereyağı
 
Yapılışı:
Pirinç unu ve toz şeker tencereye alınır ve tereyağında biraz kavrulur. 2 kase oda sıcaklığında su eklenir. Peynir küçük küçük parçalara ayrılır. Koyuluşıp damağa yapışmayacak kıvama gelen helvaya tuzsuz peynir eklenerek karıştıra karıştıra peynir eriyene kadar pişirilir.Pişen helve servis tabağına alınır ve kaşık yardımı ile iyice yayılır. Arzuya göre yeşil fıstık ile süslenir.Peynirli Helva servise hazırdır.