X
X

Pirinçli Börek tarifi

26.01.2012 Perşembe 11:27 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Antakya'nın yöresel tatlarından Pirinçli Börek'in tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gram un,
1 yumurta,
1 tatlı kaşığı tuz,
Su

İçinin yapılışı:
1 çay bardağından az pirinci yıkadıktan sonra suyu fazla olmamak kaydıyla küçük bir tencere içinde haşlanır. Bir başka tencere içinde 500 gram dana kıyma 2 tatlı kaşığı tuz ile kavrulur. 2 orta boy doğranmış soğan, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber ve tereyağı ekledikten sonra karıştırmaya devam edilir. Kavurma işlemi bittikten sonra tencere ocaktan alınır. Haşlanmış pirinç üzerine ilave edilir.
 
Yapılışı:
Bir tepsi içine 500 gram un, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz ve aldığı kadar su karıştırılır. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Bezeler haline getirilen hamur açılır. İç harcı hamurun üzerine koyup kapatılır. Kızarmış bol sıvıyağ içinde kızartılır. Kızarmış pirinçli böreklerimiz servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI