X
X

Pirinçli Mantı tarifi

11.05.2012 Cuma 09:46 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bartın'ın yöresel tatlarından Pirinçli Mantı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 tavuk
200 gram dana kıyması
1 ½ su bardağı pirinç
2 bardak sıcak su
2 soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
½  çay bardağı sıvıyağ
Maydanoz
Karabiber
 
Hamuru için:
4 su bardağı un
2 yumurta
 
Yapılışı:
1 tavuk haşlanır. 4 su bardağı un, 2 yumurta, bir tutam tuz ve göz kararı su ile karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur haline getirilir. İki parçaya ayrılan hamur dinlenmeye bırakılır. Mantının harcı için, 2 soğan ince kıyılır, 2 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvıyağda öldürülür, üzerine 200 gram dana kıyması ilave edilir, ezilerek kavrulur. 1,5 su bardağı ayıklanmış pirinç de tencereye alınır, malzemeyle birlikte kavurmaya devam edilir. Karabiber, tuz ve 2 bardak sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır. Pirinçler kabarmaya yakın yarım demet maydanoz eklenir. Hamurlar orta incelikte açılır, orta boyda kare kare kesilir, içleri yerleştirilip bohça şekline kapatılır ve yağlanan fırın tepsisine alınır, fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirilir. Mantılar, haşlanan tavuğun suyuyla üzerini kapatacak kadar ıslatılır ve tekrar fırınlanır.
 
Arzuya göre yoğurtla veya tavuk etiyle servis edilen Pirinçli Mantı, hazırdır. Afiyet olsun!
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI