X
X

Pirpirim Çorbası tarifi (Malatya)

07.09.2012 Cuma 10:18 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Pirpirim Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 demet semizotu
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı nohut
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşıpı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber

 
Yapılışı:
1’er su bardağı akşamdan ıslatılnış yeşil mercimek ve nohut haşlanır. Semizotu (pirpirim) saplarıyla birlikte ince ince kıyılır, 1 orta boy kuru soğan yemeklik doğranır. Soğan 1’er yemek kaşığı zeytinyağıyla tereyağında kavrulur. Pembeleşince 1 yemek kaşığı domates salçası eklenir. Üzerine yeteri kadar su dökülür,  haşlanıp süzülmüş nohut ve mercimek ilave edilir. Puliber ve karabiberle lezzetlendirilir. Biraz kaynatılıp en son semizotları konulur. Bir iki taşım pişirilip ocağın altı kapatılır.
 
Pirpirim Çorbası servise hazırdır.