X
X

Pişi Börek

25.04.2014 Cuma 12:06 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Pişi Börek, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
Hamur için:
3 su bardağı un
Su
Tuz

İç harcı in:
250 gram orta yağlı kıyma
1 soğan
1.5 su bardağı pirinç
Tuz, karabiber
1 tutam haspir

Kızartmak için:
Zeytinyağı

YAPILIŞI:
İç harç için soğan yemeklik doğranıp bir tavada şeffaflaşana kadar kavrulur. Üzerine kıyma eklenip rengi dönene kadar kavrulur. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinç ve baharatlar eklenir. Karıştırılıp 3 su bardağı su ilave edildikten sonra suyunu çekene kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır. Hamur için un, su ve tuz karıştırılıp sert kıvama yakın hamur yoğurulur. Hamurun üzeri nemli bezle örtülüp yarım saat dinlendirilir. Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alınıp oklavayla açılır. Açılan hamurun iki kenarına iç harçtan konulup D şeklinde kapatılır. Tabakla ikiye kesilir. Börekler zeytinyağında kızartılır.