X
X

Piti tarifi

21.06.2013 Friday 09:59 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Azerbaycan'ın yöresel tatlarından Piti tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr kemikli ve kuşbaşı kuzu eti
16 adet erik kurusu
12 adet kestane
1 çay kaşığı safran
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
½ su bardağı nohut
3 adet patates
1 adet soğan
Kuyruk yağı
 
Yapılışı:
Kestameler uç kısımları kesilip haşlanır. Haşlanan kestaneler soğuk suya atıldıktan sonra kabukları soyulur. Toprak kaplara öncelikle kemikli ve kuşbaşı etler, kuyruk yağları yerleştirilir. 1 adet soğan iri parçalara ayrılıp etlerin üzerine pay edilir. Kaplara yarım su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut, kestane ve kuru erikler eklenir 1 parmak boşluk kalacak şekilde sıcak su dökülür. Kapların kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır. Etlerin pişmesine yakın 3 adet küp küp doğranmış patates, 1’er silme çay  safran, zerdeçal ve karabiber eklenir.
 
Piti toprak kaplarda sunulur.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN