X
X

Portakal Peltesi tarifi

06.06.2013 Perşembe 10:16 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bodrum'un yöresel tatlarından Portakal Peltesi tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
5 bardak portakal suyu
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
6 adet pelin çiçeği  veya 1 paket vanilya
Tarçın
 
Yapılışı:
5 bardak su elde edecek kadar portakal sıkılır. Portakal suyu tencereye dökülür. İçine 1 su bardağı toz şeker, 4 yemek kaşığı mısır nişastası 3 adet pelin çiçği veya 1 paket vanilya eklenir. Ocağa alınıp devamlı  karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Pişen peltenin içinden pelin çiçekleri çıkartılır. Pelte servis tepsisine dökülür. Kalan pelin çiçekleriyle süslenip tarçın serpilir ve dolapta soğutulur.
 
Portakal Peltesi servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN