X
X

Saçaklı Mantı tarifi

17.06.2013 Pazartesi 11:55 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Balıkesir'in yöresel tatlarından Saçaklı Mantı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 adet bütün tavuk
3 su bardağı un
2 su bardağı nohut
3 adet yumurta
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
1 adet bütün tavuk 1 tatlı kaşığı tuz katılan suda haşlanır. Hamuru için; 3 bardak unun üzerine 3 adet yumurta kırılır. 1 çay kaşığı tuz katılıp azar azar su eklenerek toparlanana kadar yoğrulur. Hamur bezelere ayrılır ve her beze tepsi büyüklüğünde açılıp dinlenmeye bırakılır. Dinlenen ilk hamur unla kaplanır ve şeritler halinde uzun kesilir. Kalan hamurlar da aynı şekilde kesilir. Mantı hamurları tepsiye alınır ve kuruyana kadar fırında pişirilir. Sosu için haşlanan tavuk didiklenir. 2 adet soğan yemeklik doğranıp kavrulur. Pembeleşen soğanlara 1 yemek kaşığı salça katılır ve biraz çevrilip tavuk suyu dökülür. Su kaynayınca haşlanmış nohutlar ve didiklenen tavuk etleri ilave edilip 1 çay kaşığı karabiber ve tuz serpilir, yemek ocaktan alınır. Fırında Kızaran mantı hamurlarının üzerine tavuklu nohut yemeği dökülür.
 
Saçaklı Mantı servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI