X
X

Sacarası tarifi

21.11.2012 Çarşamba 17:26 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Konya'nın yöresel tatlarından Sacarası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
300 gr. kaymak
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
1 bardak süt
1 bardak sıvıyağ
1 bardak su
1 tatlı kaşığı sirke
1 tutam tuz
Aldığı kadar un

 
Açmak için;
Nişasta ve Un
 
Üzeri için;
Pudra şekeri
 
Yapılışı:
Yoğurma kabına 1 yumurta kırılır, üzerine 1’er bardak su, sıvı yağ ve süt dökülür. 1 tutam tuz, 1 tatlı kaşığı sirke ve 1 oaket kuru maya eklenir. Azar azar un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. 1 bardak un ve nişasta karıştırılır. Unlu ve nişstalı zaminde 2 beze tatlı tabağı büyülüğünde açılır. Üst üste konularak  yeniden açılır ve tepsi büyüklünde incecik tek bir yufka elde edilir. Kalan bezeler de aynı şekilde açılır.
300 gr. kaymak tavada eritilir. İlk yufka kaymaklanır ve çarşaf gibi karşılıklı kenarları ortada buluşacak şekilde toparlanır. Gül gibi sarılıp tepsinin ortasına yerleştirilir. Kalan yufkalar da aynı şekilde kaymaklanıp büzülür ve tepsideki gül şeklindeki hamurun etrafına sarılır (Kol böreği gibi) Üzerine kalan kaymak sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir. Üçgen dilimlere ayrılır ve üzerine pudra şekeri elenerek serpilir.
 
Sacarası servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI