X
X

Sakızlı Lokumlu Kurabiye tarifi

10.02.2012 Cuma 11:30 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından Sakızlı Lokumlu Kurabiye'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Un
1 Su bardağı Yoğurt
1 Adet yumurta
125 gr tereyağı
2 Yemek kaşığı pudra şekeri
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma tozu
Damla sakızlı lokum
 
Yapılışı:
125 gram tereyağı eritilir. Bir kaba 2 kaşık pudra şekeri ve 1 yumurta konup karıştırılır. Erittiğimiz tereyağı ve  1 su bardağı yoğurt da eklenip tekrar karıştırılır. Karışınca, hamuru çok kurutmayacak şekilde un ilave edilir. Kabartma tozu ve vanilya da konup, yoğrulur ve buzdolabında 10 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur hala yumuşaksa hamura tekrar un ilave edilip yoğrulabilir. Hamur çok inceltmeden merdaneyle açılır ve kare şeklinde kesilir. Kesilen parçaların içine lokum konup kapatılır ve yağlı kağıt serilen tepsiye alınır. 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir. Pişince üzerine pudra şekeri serpilir.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI