X
X

Şalgamlı Tarhana Çorbası tarifi

20.11.2012 Salı 13:16 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzincan'ın yöresel tatlarından Şalgamlı Tarhana Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 su bardağı buğday
5 adet yeşil biber
3 adet domates
2 su bardağı ekşitilmiş yoğurt
1 yemek kaşığı un

 
Yapılışı:
Akşamdan ıslatılmış  buğday düdüklü tencereye alınır ve haşlanır. 5 adet yeşil biber ve 3 daet kabukları soyulnuş domates küçük küçük doğranıp haşlanan buğdayın üzerine eklenir. 2 su bardağı ekşitilmiş  yoğurt ilave edilir. 1 yemek kaşığı un ve 1 tatlı kaşığı tuz konulup koyulaşana kadar tencerenin kapağı açık şekilde kaynatılır. Tarhana cam bir kabın içine dökülür ve soğutulur. Soğuyup hamurlaşan tarhana temiz bir bezin üzerine parça parça konulur ve güneş altında kurutulur.
 
Erzincan Tarhanası hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI