Sonuç bulunamadı...
Sonuç bulunamadı...
Antakya'nın yöresel tatlarından Şam Oruğu ve Sac Oruğu tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
500 gr. çiğ köftelik dövülmüş et
1 kg. kısırlık bulgur
1 adet soğan
1 çorba kaşığı fesleğen
1 çorba kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
Şam oruğunun harcı için;
500 gr. dana kıyma
4 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
½ su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yeni bahar
Sac oruğunun harcı için;
200 gr. kuyruk yağı
1 adet soğan
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
Tüm baharatlar, bulgur ve bir bardak su yoğurma tepsisinde karıştırılır.Soğan iri iri doğranır ve rondoda çekilir. Kıyma kendi suyunda kavrulur.Diğer yandan çekilmiş soğanların suyu sıkılır. Cevizler ince ama ağıza gelecek şekilde doğranır.Kıyma ve soğanlar tereyağında karıştırılarak kavrulur. Maydanozlar da kıyılır ve tencereye atılır.Bıçakla kıyılan ceviz içleri de ekledikten sonra ocak kapatılır ve harç karabiber ve yenibahar serpilerek karıştırılır.