X
X

Şambali tarifi

20.01.2012 Cuma 11:35 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından Şambali Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gram irmik,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı toz şeker,
2 paket kabartma tozu,
2 paket vanilya,
250 gram tuzsuz badem
 
Şerbetinin yapılışı:
3 su bardağı suyun içine 3 su bardağı şekere ilave edilir. Şeker eriyene kadar karıştırılıp kaynatılır. Kaynayınca yarım limon suyu sıkılır. Şerbet soğumaya bırakılır.
 
Yapılışı:
Derin bir kap içinde 500 gram irmiğin üzerine 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı toz şeker karıştırılır. Ardından 2 paket kabartma tozu ve 2 paket vanilya ilave ettikten sonra 5 dakika durmaksızın çırpılır. Daha çıtır çıtır ve karamelize olması için yağlanmış bir  tepsi içine 1 yemek kaşığı un serpilir. Ardından da 1 yemek kaşığı dut pekmezi gezdirilir. Hazırlanan hamur dökülür.  250 gram tuzsuz badem hamurun üzerine tek tek dizilir. Üzerinin kızarması için 1 yemek kaşığı pekmez gezdirilir. Hamur 30 dakika dinlenmeye bırakılır.  Ardından 180 derecede 45 dakika pişirilir. Fırından çıkardıktan soğumaya bırakılır. Hazırlanan şerbet üzerine gezdirilir. Şambalimiz servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI