X
X

Saray Tatlısı

21.05.2014 Çarşamba 12:04 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ım yöresel tatlarından Saray Tatlısı, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
Keki için:
 5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Muhallebi için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak un
1 su bardağı şeker
3 bardak süt

Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Limon

Yapılışı:
Pandispanya için tüm malzeme kuru bir cam kaseye alınıp mikserle çırpılır. Kare kalıp yağlanıp unlandıktan sonra pandispanya harcı yayılır. Önceden ısıtılmış 175 derecede fırının kapağı açılmadan pişirilir. Oda sıcaklığında bekletilerek soğuduktan sonra enlemesine kesilir. Krema için tencereye tüm malzeme alınıp devamlı karıştırılarak koyu kıvamlı bir krema hazırlanır. Krema ılıdıktan sonra pandispanyanın arasına yayılır. Su ve şeker kaynatılarak hazırlanan şerbet kremalı pandispanyanın üzerine gezdirilir. Hindistancevizi ve vişne ile süslenerek servis yapılır.