X
X

Sarımsaklı Köfte tarifi

06.06.2012 Çarşamba 17:34 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adana'nın yöresel tatlarından Sarımsaklı Köfte'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 su bardağı köftelik bulgur
1 kg domates
2 baş sarmısak
1 ½ çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı biber salçası
1 tutam kimyon
1 limonun suyu
½ demet maydanoz
Aldığı kadar un
Tuz
 
Yapılışı:
3 su bardağı köftelik bulgur, 2 su bardağı ılık suyla birlikte şişmeye bırakılır.
 
1 kg domates rendelenir ve 1 buçuk çay bardağı sıvıyağla sotelenir. 2 baş sarmısak ayıklanıp ezilir, 2 yemek kaşığı biber salçasıyla birlikte domatesli sosun içine eklenir.
 
Şişen bulgurun üzerine bir tutam kimyon, biraz un, 2 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı biber salçası konur. Bulgurlar birbirini tutana kadar köfte harcı yoğrulur. Harctan küçük parçalar kopartılır, elde yuvarlanıp üzerine bastırılarak yassı köfte topları yapılır. Tencere sıcak suyla doldurulur, 3 çay kaşığı tuz ve 1 limonun suyu ilave edilir. Köfteler kaynayan suyun içine yavaş yavaş bırakılır.
 
1 demet maydanoz ince ince kıyılır. Haşlanan köftelerin suyu süzülüp servis kabına alınır. Üzerine domates sosu dökülür, maydanozla süsülenir.
 
Sarmısaklı Köfte servise hazırdır.

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI