X
X

Şehzade Kebabı

24.04.2014 Perşembe 10:50 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Amasya'ın yöresel tatlarından Şehzade Kebabı, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
1 kg patlıcan
1 kg kuşbaşı dana eti
3 soğan
6 yeşil biber
1/2 kg domates
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karışık baharat (Karabiber, beyaz biber, kişniş, sumak tohumu, sarımsak tozu)
Sıvı yağ

YAPILIŞI:
Patlıcanlar küp şeklinde doğranıp kızartılır. Fazla yağından arındırmak için bir süzgece alınıp bekletilir. Etler haşlanır. Soğanlar yemeklik doğranıp çok az yağda kavrulur. Biberler de ince doğranıp soğanlara eklenir, kavrulur. Haşlanmış etler eklenip karıştırıldıktan sonra baharat karışımı ve tuz eklenir. Karışım önceden kızartılmış patlıcanlarla harmanlanıp güvece yayılır. Üzerine domates, biber ve sarımsaklar yayılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirilir.