X
X

Şekerli Pide tarifi

06.12.2012 Perşembe 17:01 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Manisa'nın yöresel tatlarından Şekerli Pide tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 çay bardağı süt
½  paket yaş maya
1 tutam şeker
500 gr un
İçi ve üzeri için;
500 gr. çifte kavrulmuş tahin

Toz şeker
 
Yapılışı:
1 çay bardağı süt ılıklaşana kadar ısıtılır. 1 tutam şeker, yarım paket yaş maya ayrı bir kaba alınır veüzerine ılık süt dökülüp karıştırılır. 500 gr unun üzerine eriyen maya dökülür. Azar azar suyla birlikte kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Üzeri bezle örtülerek dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur 4 bezeye ayrılır. Her beze unlu zeminde tatlı tabağı büyüklüğünde orta kalınlıkta açılır. Hamurun üzeri tahinle kaplanır. 1 yemek kaşığı toz şeker serpilip katlanır ve gül böreği gibi sarıldıktan sonra yeniden açılır. Hamurun üzeri tekrar tahinlenip şekerlenir ve fırın tepsisine alınır. 200 deredece pişirilir.
 
Şekerli Pide servise hazırdır.