X
X

Şıhılmahşi tarifi

22.02.2012 Çarşamba 10:58 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Antakya'nın yöresel tatlarından Şıhılmahşi'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 Kilo kabak
700 gram kıyma
1 Adet Kuru soğan
100 gram çam fıstığı
1 Yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
 
Sosu için:
2 Kaşık domates salçası

 
Kızartmak için:
Mısır özü yağı
 
Yapılışı:
Kabakları ikiye bölüp, sap kısımlarını kestikten sonra kabuklarını kazıyın. Dolma oyacağı ile kabakları oyun. Geniş bir tavaya sıvıyağ ekleyip ocağın altını açın. Yağ kızdığı zaman kabakları ekleyip, hafif renk değiştirene kadar kızartın. Kızaran kabakları, yağı süzülmesi için kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın.Başka bir tencereye 700 gram kıymayı ekleyip kavurmaya başlayın. Kıymanın rengi değişmeye başlayınca üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edin. Yemeklik doğradığınız kuru soğanı da kıymanın üzerine ekleyin. Kuru soğanları biraz öldürdükten sonra çam fıstığını ilave edip malzemeleri karıştırın. Son olarak karabiberini ekleyip ocağın altını kapatın.Kıymalı iç harcı ile kabakları doldurun ve oyduğumuz kabak içleri ile dolmaları ağzını kapatın. Kabak dolmalarını bir fırın tepsisine dizin. Minik bir kaseye 2 kaşık salça ekleyip üzerine su ilave edin ve karıştırın. Hazırladığınız sosu kabak dolmalarının üzerine gezdirin. 200 dereceye ısttığınız fırına verip pişmeye bırakın.