X
X

Şirin Tarhana tarifi

23.01.2012 Pazartesi 11:00 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Şirin Tarhana'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 su bardağı aşurelik buğday
2 su bardağı üzüm pekmezi
2 su bardağı su
1 su bardağı ceviz
½ su bardağı süt
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
 
Yapılışı:
Aşurelik buğday üzerini geçecek kadar su eklenerek yumuşayıncaya kadar iyice pişirilir. Aşurelik buğday pişince ayrı bir tencereye buğday nişatası konur ve 1 bardak soğuk sueklenip karıştırılır. Üzüm pekmezi de eklendikten sonra muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Koyulaşan pekmezli muhallebinin  içine suyunu çekip pişirilen buğday eklenir ve karıştırmaya devam edilir. İçine yarım su bardağı soğuk süt ve toz şeker eklenir.Ceviz içleri parçalanır ve yağsız tavada kavrulur. Servis kabına dökülen tatlının üzerine zencefil ve tarçın serpilir. Ceviziçi ve susam ile süslenir.Şirin Tarhana servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI