X
X

Soğan Göbeği Kavurması tarifi

28.06.2013 Cuma 10:35 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bodrum'un yöresel tatlarından Soğan Göbeği Kavurması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 demet soğan göbeği
1 su bardağı çökelek
3 adet yumurta
2 adet kuru soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Yapılışı:
Soğanların yeşil sapları doğranır. 2 adet kuru soğan yemeklik kıyılır. Yarım çay bardağı zeytinyağında soğanlar kavrulur. Diriliğini kaybeden soğanşara 1 su bardağı çökelek katılır ve karıştırılır. 3 adet yumurta kırılıp biraz çevrilir ve ocaktan alınır.
 
Soğan kavurması servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN