X
X

Soğanlı Mahluta Çorbası tarifi

07.05.2012 Pazartesi 12:50 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Soğanlı Mahluta Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 su bardağı kırık kırmızı mercimek
Yarım su bardağı pirinç
4 adet kuru soğan
3 adet kırmızı kuru biber
1,5 litre kemik suyu
 
Sosu için:
Sade yağ ya da tereyağı
Tarhun otu
Kırmızı pul biber
 
Yapılışı:
1 su bardağı kırık kırmızı mercimek ve yarım su bardağı pirinç yıkanarak tencereye alınır,  üstünü geçecek kadar su eklenip, ocağa alınır. Kaynayınca içine kırmızı kuru biberler kırılır ve 1,5 litre kemik suyu eklenir. 4 adet kuru soğan soyulup, piyazlık doğranır ve kaynayan çorbaya ilave edilir.Bir kepçeye tarhun otu, kırmızı pul biber ve kızgın tereyağı eklenerek, hazırlanan  sos, çorbanın üzerine gezdirilir.;
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI