X
X

Söğürme tarifi

19.11.2012 Pazartesi 09:38 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Şanlıurfa'nın yöresel tatlarından Söğürme tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
8 adet patlıcan
500 gr. kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı
3-4 diş sarımak

 
Yapılışı:
Yarım kilo kıyma kendi yağında suyunu çekene kadar kavrulur. 8 adet patlıcan patlıcan közlenir. Rengi dönen kıymaya arzuya göre tuz eklenir ve 2 yemek kaşığı tereyağında biraz sotelenir. Sarımsaklar dövülür. Közlenen patlıcanların kabukları soyulup ezilir ve sarımsaklar ilave edilip yoğrulur, arzuya göre tuzla lezzetlendirilir. Patlıcanlar servis tabağına alınıp yayılır ve üzeri kıymalı içle döşenir.
 
Söğürme servise hazırdır.