X
X

Sorpa Çorba Tarifi

31.03.2014 Pazartesi 13:12 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Eskişehir'in yöresel tatlarından Sorpa Çorba tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1.5 kg ön kol kemikli et
Yarım kg yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 demet taze nane
1 demet taze soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:
Kuzu eti kendi suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Üzerine su eklenip kaynatılır. Arada bir üzerinde oluşan kef (köpük) alınır. Et pişince suyu süzülüp soğumaya bırakılır. Diğer tarafta yoğurt işe un çırpılıp süzgeçten geçirilir. Yoğurt ile et suyu karıştırılır. Et kemiklerinden ayrılır. Çorba tenceresinde sıvıyağ ısıtılıp taze nane ve taze soğanın yeşil kısımları hafifçe kavrulur. Üzerine et, yoğurt-et suyu karışımı eklenir. Devamlı karıştırılarak pişirilir. Son olarak tuzu eklenir.