X
X

Su Böreği

30.04.2014 Çarşamba 11:20 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Rize'nin yöresel tatlarından Su Böreği, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
Hamur için:
5 yumurta
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tuz
1 çay bardağı su
5 su bardağı un

İç harcı için:
300 gram Rize peyniri
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı sıvıyağ
150 gram tereyağı

YAPILIŞI:
Hamur için tüm malzeme derin bir kaba alınıp yoğurulur. Hamur üzeri temiz bir bez ile kapatılarak dinlendirilir. Hamur 5 bezeye ayrılır. Bezeler unla açılır. Diğer tarafta su kaynatılıp içine sıvıyağ ve tuz atılır. Açılan hamurlar kaynar suya atılıp yarım dakika bekletilir. Sıcak sudan alınan hamurlar soğuk suya aktarılır. Soğuk sudan alınan hamurların 3 tanesi yağlanmış fırın tepsisine alınır. Aralarına eritilmiş tereyağı-sıvıyağ karışımı sürülür. Hamurların üzerine kıyılmış maydanoz ile karıştırılmış rendelenmiş peynir yayılır. Üzerine kalan 2 hamur yayılır. Börek kısık ateşte ocak üzerinde çevirilerek pişirilir. Altı kızarınca diğer tarafı çevirilip ocak üzerinde kızartılır.