X
X

Sucuk İçi tarifi

15.05.2012 Salı 11:01 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Suçu İçi'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg kuzu dana karışık kıyma
6 baş sarmısak
3 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
2 tatlı kaşığı tatlı kırmızı tozbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı baharat çeşnisi
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yapılışı:
Kıymaya 3 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber, 2 tatı kaşığı tatlı kırmızı toz biber, 1’er tatlı kaşığı  kimyon, tuz, baharat çeşnisi ve 6 baş çekilmiş sarmısak konup iyice yoğrulur.Yoğrulan kıyma 1 yemek kaşığı zeytinyağında devamlı karıştırılarak kavrulur.Sucuk içi hazırdır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI