X
X

Sütlü Aşure tarifi

27.02.2012 Pazartesi 11:52 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Aksaray'ın yöresel tatlarından Sütlü Aşure'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 su bardağı tane mısır
2 su bardağı odun külü
1 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru üzüm
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı toz şeker
2 ½ lt süt
2 ½ lt su
1 kase ceviz içi
Tarçın
 
Yapılışı:
Odun külü ile mısır  tencereye alınır ve üzerine çıkacak kadar su eklenerek haşlanır. Haşlanan mısır yıkanıp odun külünden ayrılır ve yeniden üzerine geçecek kadar su eklenek yüksek ateşte haşlanır. Derince bir tencereye  2 buçuk litre su konur ve kaynamaya bırakılır. 2 yemek kaşığı un,  2 su bardağı şeker, 1 tatlı kaşığı da tuz ve 2 buçuk litre süt tencereye  koyulur ve un kokusu çıkana kadar pişirilir. Öneceden haşlanan buğday, mısır, kuru fasulye ve nohut kaynayan süte eklenir. İyice haşlanan karışıma üzüm ve biraz tarçın eklenir. Küçük küçük parçalara ayrılan ceviz içi biraz soğuyan aşureye eklenir.Sütlü Aşure servise hazırdır.

 

MUTFAĞIM VİDEOLARI