X
X

Sütlü Çekme tarifi

18.06.2012 Pazartesi 11:52 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Iğdır'ın yöresel tatlarından Sütlü Çekme'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

3 su bardağı pirinç
4,5 su bardağı süt
1 kase hurma
1 çay bardağı kuru üzüm
2 yemek kaşığı sarıyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzerine:
Tarçın
Toz şeker
Yapılışı:
2 tatlı kaşığı tuz eklenen 3 su bardağı pirinç, sıcak suda bekletilir, yıkanıp süzülür, 2 yemek kaşığı sarıyağ ve 1 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur, 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edilir. Öte yandan 4,5 su bardağı süt kaynatılır ve kavrulan pirinçlerin üzerine dökülür, pişmeye bırakılır. 1 kase hurma küçük küçük doğranır, 1 çay bardağı kuru üzümle birlikte pilavın yalnızca bir kısmıyla karıştırılır, pilavımız demlenmeye bırakılır. Üzerine tarçın ve toz şeker karışımı serpilir.
Sütlü Çekme, servis hazırdır.

MUTFAĞIM VİDEOLARI