X
X

Tarhanalı Börek tarifi

27.02.2012 Pazartesi 11:50 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Aksaray'ın yöresel tatlarından Tarhanalı Börek'in tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg mısır unu
1 kg buğday unu
1 lt ayran
2 yemek kaşığı tereyağ
2 tatlı kaşığı tuz
Pekmez
 
Yapılışı:
1 litre ayran hazırlanır. Mısır unu ve buğday unu derince bir karıştırma kabına eklenir ve üzerine ayran dökülür. Yaklaşık 2 tatlı kaşığı kadar da tuz eklenerek iyice yoğrulur. Elde edilen un tarhanası elekten geçirilir ve sıcak bir ortamda kurutulur.Fırın tepsisi sıvıyağ ile yağlanır. 2 yemek kaşığı tereyağı ayrı bir tavada eritilir.  Yağlanan fırın tepsisine hazırlanıp kurutulan tarhana bastırılarak döşenir. Eriyen tereyağıda tepsideki tarhananın üzerine gezdirilir.2 su bardağı da ılık su tepsiye dökülür ve 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Dilimlenir ve üzerine pekmez gezdirilir.Tarhanalı Börek servise hazırdır.