X
X

Tatlı Börek tarifi

24.05.2013 Cuma 10:01 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Tatlı Börek tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
Nişasta
Aldığı kadar un
İçi için;
½ su bardağı ceviz
10 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için;
4 bardak şeker
2 bardak su
5 damla limon suyu
 
Yapılışı:
Şerbeti için; 4 bardak şeker 2 bardak suyla kaynatılır, 5 damla limon suyu sıkılıp ocaktan alınır. İçi için 2 yemek kaşığı tereyağında 10 yemek kaşığı un pembeleşene kadar kavrulur. Kavrulan un yarım su bardağı dövülmüş cevizle karıştırılır. Hamuru için; 1 çay bardağı yoğurt ve 1 çay bardağı sıvı yağın üzerine 1 adet yumurta kırılır. 1 çay bardağı su ve 1 paket kabartma tozu dökülüp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilene kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur limon büyüklüğünde bezelere ayrılır. Nişasta ve un karışımı serpilerek incecik açılır. Açılan her yufkanın üzeri kavrulmuş unlu cevizli içle sarılıp yağlanmış tepsiye kol böreği gibi yerleştirilir. 3 yemek kaşığı tereyağı kızdırılır ve böreğin üzerine dökülür. Ortalama 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir. Pişen böreğin ilk sıcağı çıkınca üzerine ılık şerbet dökülür.
 
Tatlı Börek servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN