X
X

Tatlı Çorba tarifi

11.04.2012 Çarşamba 10:27 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bayburt'un yöresel tatlarından Tatlı Çorba'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg kuru kuşburnu
2 Su bardağı yarma
1,5 Su bardağı kuru kayısı
1 Su bardağı siyah kuru üzüm
1 Su bardağı sarı kuru üzüm
8 Adet kuru incir
10 tahta kaşığı toz şeker
2 Yemek kaşığı un
Dövülmüş fındık
 
Yapılışı:
1 kg. kuru kuşburnu yıkanıp, tencereye alınır ve üzerine sıcak su eklenir. 2 su bardağı yarma yıkanıp ayrı bir tencereye konur ve üzerini geçene kadar su eklenip ocağa alınır.1,5 su bardağı kuru kayısı, 8 adet kuru incir küçük küçük doğranır ve yıkanıp, üzerine 1 bardak su eklenip haşlanır.1 ardak siyah üzüm ve kuru sarı üzüm yıkanarak ayrı bir tavada haşlanır.Haşlannan kuşburnular bir süzgeç üzerinde ezilir ve suyu bir kaç kez süzülür.Süzülen suda tüy ve çekirdek kalmayana kadar süzmeye devam edilir. Süzülen kuşburnu ocağa alınır. 2 yemek kaşığı un kuşburnuna karıştırarak eklenir. 10 tahta yemek kaşığı toz şeker kuşburnuna ilave edilir.Haşlanan buğday,kayısı, incir ve üzümler süzülüp, kaynayan kuşburnuna eklenir.Üzerinde biriken köpükler alınıp, bir taşım kaynatılır ve çorba servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI