X
X

Tatlı Erişte tarifi

15.02.2012 Çarşamba 11:48 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gümüşhane'nin yöresel tatlarından Tatlı Erişte'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 avuç erişte
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
 
Yapılışı:
Erişte, derince bir tencereye alınır ve üzerine sıcak su eklenerek haşlanır. 2 yemek kaşığı tereyağ, ayrı bir tencerede kokusu çıkana kadar iyice eritilir. Pişen eriştenin suyu süzülür ve servis kabına alınır. Üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker serpilir. Eritilmiş tereyağı da eriştenin her yerine eşit miktarda gezdirilir.Tatlı Erişte servise hazırdır.

 

MUTFAĞIM VİDEOLARI