X
X

Terbiyeli Kuşbaşı Kereviz tarifi

20.01.2012 Cuma 11:33 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından Terbiyeli Kuşbaşı Kereviz'in tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 adet kereviz,
1 orta boy soğan,
500 gram kuşbaşı et,
1 adet limon
 
Terbiyesinin yapılışı:
1 yumurta ve yarım limon suyu çırpılır.
 
Yapılışı:
Kabuklarından soyulan 4 adet kereviz küp küp doğranır. Derin bir kap içine zeytinyağı ve doğranmış 1 adet soğan koyup kavrulur. Üzerine 500 gram kuşbaşı et iave edilir ve etler suyunu bırakana kadar kavrulur.  Ardından tuz eklenir. Üzerine doğranmış kerevizler eklenir. 2 su bardağı su döktükten sonra 30 dakika kaynamaya bırakılır. Daha sonra doğranmış kereviz yaprakları ilave edilir. Ocağın altı kapatılır. Yumurta ve limon suyundan oluşan karışım eklenir.Terbiyeli kuşbaşılı kerevizimiz servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI