X
X

Tereyağı Tatlısı tarifi

15.02.2013 Cuma 09:45 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kastamonu'nun yöresel tatlarından Tereyağı Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gram tereyağı
1 kase ceviz
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
½ limon
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 bardak şeker
3 bardak su
 
Yapılışı:
250 gram tereyağı eritilip soğutulur. Soğuyan tereyağına 1 yumurta kırılır ve bir tatlı kaşığı yoğurt eklenip çırpılır. Karışımın üzerine aldığı kadar un ve karbonat serpilerek yoğurulmaya başlanır. Kulak memesi kıvamındaki hamur oklavayla açılır. Açılan hamurdan bardakla yuvarlak parçalar kesilir. Kesilen hamur parçalarının üzerine ceviz parçaları yerleştirilip ağzı açık kalacak şekilde katlanır. İçi cevizli hamurlar fırın tepsisine dizilip pişirilir. Tatlının şerbeti için 3 bardak şeker 3 bardak suyla kaynatılır. 3 damla da limon sıkılıp kaynayan şerbet ılık şekilde pişip fırından çıkartılan tatlının üzerine dökülür.
 
Şerbetini iyice çeken Tereyağı tatlısı sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI