X
X

Toğga Çorbası

08.02.2012 Çarşamba 11:27 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Toğga Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gr yağsız dana kıyma
1 su bardağı dövme buğday
500 gr süzme yoğurt
2 su bardağı et suyu
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
½ demet iri kıyılmış maydanoz
Üzeri için:
Tereyağı
Nane
 
Yapılışı:
Dana kıymanın içine tuz eklenerek yoğrulur ve nohut büyüklüğünde köfte toplarıhazırlanır. Dövme buğday düdüklü tencerede kaynatılır. Üzerine 2 su bardağı et suyu ilave edilir.Süzme yoğurdun üzerine 1 adet yumurta sarısı ile un konur ve güzelce karıştırılır. Buğdayınsuyundan, kesilmemesi için bir kepçe kadar yoğurda eklenip karıştırılır ve yavaş yavaş çorbaya ilaveedilir.

Meyanesi katılan çorbanın içine köfte topları da eklenir ve bir taşım kaynatıldıktan sonra iri kıyılmışmaydanoz ilave edilir. 5 dakika kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır. Üzerine tereyağlı naneli sos gezdirilir.
 
Toğga Çorbası servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI