X
X

Topak Helvası tarifi

03.12.2012 Pazartesi 10:58 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Topak Helvası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 su bardağı un
1 su bardağı susam
1 su bardağı ceviz
7 yemek kaşığı tereyağ pekmez (gerektiği kadar)
 
Yapılışı:
Genişce bir tavaya 3 su bardağı un ve 7 yemek kaşığı tereyağ eklenerek topak olmaması için sürekli karıştırılarak kavurulur. Kavurma işlemi un kokusu kaybolana kadar sürdürülür. 1 su bardağı susam ve 1 su bardağı çekilmiş ceviz aynı tavaya eklenerek hiç aralık vermeden kavurulmaya devam edilir. Kıvamını bulan kavurulmuş karışım bir yoğurma kabında ılımaya alınır. Biraz soğuyan helva hamur kıvamını bulana kadar pekmez dökülerek karıştırılır. Hazır olan helva ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlanıp servis tabağında servis edilir.