X
X

Topal Börülce Çorbası tarifi

10.05.2012 Perşembe 15:37 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Amasya'nın yöresel tatlarından Topal Börülce Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
100 gr dana kıyma
1 su bardağı kuru börülce
1 su bardağı yarma
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pulbiber

Yapılışı:
Akşamdan ıslatılan börülceler yumuşayana kadar haşlanır. (Bir iki taşım kaynadıktan sonra koyulaşan su dökülür, börülcelere sıcak su eklenerek haşlamaya devam edilir)
 1 su bardağı yarmayı yıkanıp süzülür ve börülcenin üzerine eklenir. Kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.  Suyunu çekince üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ dökülür. Küçük küçük doğranan soğanlar kıymanın üzerine eklenir. Soğanlar diriliğini kaybetmeden 1 yemek kaşığı da domates salçası koyulur.
 2 dolu yemek kaşığı tereyağı ayrı bir tavada kızdırılıp sotelenen kıymanın üzerine dökülür. 2 tatlı kaşığı nane ve 1 tatlı kaşığı pul biber ile kıyma lezzetlendirilir. Kıyma; börülce ve yarmanın olduğu tencereye dökülür. Tenceredeki suya 3 bardak da et suyu veya normal su dökülür.  Çorba bir iki taşım daha kaynatılır.
Topal Börülce Çorbası servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI