Hamuru için:
250 gram tereyağı
2 ½ su bardağı süt
1 paket yaş maya
½ su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Yapılışı:
İki buçuk bardak süte, 1 paket yaş maya, 250 gram tereyağı ve yarım su bardağı sıvı yağ eklenir. Tuz ve şeker serpilip aldığı kadar un eklenerek yoğurulur. Çöreğin içine koyacağımız bir buçuk su bardağı una sıvı yağ dökülüp kavurulur. Tepsi yağlanır ve hamur ikiye bölünür. Açılan ilk hamur tepsiye serilir. Kavrulan un dövülmüş cevizle karıştırılıp hamurun üzerine serpilir. İkinci beze açılır ve kavrulmuş un ve cevizlerin üzerine koyulur. Bir yumurtanın sarısı çöreğin üzerine sürülür ve çörek otu serpilir. Önceden ısıtılan fırında pişirilir.
Van çöreği sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN