X
X

Yağlı tarifi

14.05.2013 Salı 09:45 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Amasya'nın yöresel tatlarından Yağlı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 su bardağı çekilmiş sarı haşhaş
1 ½ su bardağı ceviz
2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
Tereyağı
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Unun üzerine 1 çay kaşığı tuz ve 1 paket kuru maya eklenir. Hamur azar azar ılık su dökülerek kıvamını bulana kadar yoğrulur. İçi için; 1 buçuk su bardağı ceviz robotta çekilir. Çekilen cevizler haşhaşla karıştırılır. Mayalanan hamur iki bezeye ayrılır. İlk beze açılıp haşhaşlı  cevizli içle kaplanır ve sarılır. Sarılan hamur iki uçtan burulur. Hamur ortadan ikiye kesilir ve iki parça da gül şeklinde katlanır. Diğer beze de aynı şekilde açılıp, haşhaşlanır ve sarılıp burulur; ikiye kesilip gül şeklinde katlanır. Toplam 4 adet haşhaşlı yağlı hamuru elde edilir. Hamurlar servis tabağı büyüklüğünde açılıp sacın üzerinde veya yağsız tavada pişirilir. Pişen hamurların üzerine tereyağı sürülür.
 
Yağlı servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI