X
X

Yalancı Dolma tarifi

06.02.2012 Pazartesi 10:34 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gümüşhane'nin yöresel tatlarından Yalancı Dolma'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 ½ su bardağı kırık buğday;
1 su bardağı köftelik bulgur
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
 
Sosu için:
1 kase yoğurt
2 diş sarmısak
 
Üzeri için:
Tereyağı
Pulbiber
 
Yapılışı:
Kırık buğday yıkanmadan tencereye konur. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek kaynatılır.Sosu için; sarmısaklar soyulup dövülür ve 1 kase yoğurda eklenerek iyice karıştırılır.  Bu arada buğdaylar yaklaşık 10 dakika kaynadıktan sonra ince bulgur tencereye eklenerek karıştırılır. Biraz daha su konur ve ocağın altı kapatılır. 2 yemek kaşığı kadar tereyağı eklenir ve demlenmeye bırakılır.Suyunu çekip dinlenen buğdaylı ve bulgurlu harcın ılınması beklenir. Ilınan harç birbirini tutması için biraz yoğrulur.  İstenilen büyüklükte parçalar alınarak avuç içinde yuvarlanır ve köfte topları yapılır. Köfte topları servis tabağına alınır ve üzeri sarmısaklı yoğurt sosu ile kaplanır. Üzeri için tereyağında pul biber kızdırılır ve dökülür.
 
Yalancı Dolma servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI