250 gr dana kıyması
2 ½ su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı tuz
İçli Köftenin İçi :
300 gr kuzu kıyması
3 soğan
2 paket dolmalık çam fıstığı
½ demet maydanoz
Baharat karışımı (1’er çay kaşığı karanfil karabiber kimyon tarçın kişniş yenibahar )
1 tatlı kaşığı tuz
Ayranı:
2 kase yoğurt
3 kase sıcak su
1 ½ yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
1 ½ tatlı kaşığı tuz
Sosu:
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
3 diş sarımsak
Yapılışı: 2,5 su bardağı ince bulgur 1 yemek kaşığı tuzla ıslatılır, 2 paket dolmalık fıstık kavrulur. 3 soğan küçük doğranır. 300 gram kuzu kıyma ile birlikte kavrulur. Baharatları ve tuzu, ocaktan almaya yakınken de ince kıyılan yarım demet maydanozu eklenir. İçine kavrulan dolmalık fıstığın 1 paketi katılır, ateşten alınır. 250 gram dana kıyması ince bulgurla iyice yoğrulur. Huni şeklinde hazırlanıp kavrulan iç malzemeyle doldurulur, ağzı kapatılır. 2 kase yoğurda 1 yumurta eklenip çırpılır. Üzerine 3 kase sıcak su 1,5 yemek kaşığı nişasta, 1,5 tatlı kaşığı tuz ilave edilip ocağa alınır, kaynayana kadar pişirilir. Hazırlanan iç köfteler, ayranın içine atılır, 15 dakika pişirilir. Zeytinyağına nane, pul biber ve havanda dövülen 3 diş sarımsak eklenerek sosu hazırlanır, üzerine gezdirilir. Kavrulan dolmalık çam fıstıklarının kalan 1 paketi de üzerine serpilir.
Yoğurtlu İçli Köfte, servise hazırdır.