X
X

Yumurta Paçası

28.04.2014 Pazartesi 10:56 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzincan'ın yöresel tatlarından Yumurta Paçası, Mutfağım programında...

MALZEMELER

5 yumurta
Yarım kg kavurma
150 gram tereyağı
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 soğan
3 kırmızı biber
Tuz, karabiber
2-3 tandır ekmeği

Hamur için
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
Aldığı kadar un

YAPILIŞI:
Hamur için yumurta tuz, ılık su ve un yoğurulup hafif sert bir hamur yoğurulur. Hamur oklava ile açılıp ortadan ikiye kesilip üst üste yerleştirilir. 2 cm kalınlığında şeritler kesildikten sonra erişteler kesilir. Diğer tarafta tereyağı eritilip sıvıyağ ile karıştırıldıktan sonra yemeklik doğranan soğanlar kavrulur. İnce doğranmış kırmızı biberler, kavurma ve baharatlar eklenip iyice kavrulur. Kavrulan karışıma 1.5 su bardağı su eklenir. Su ile iyice özleşen karışıma 2 avuç erişte eklenir. İhtiyaca bağlı olarak su eklenebilir. Erişteler yumuşayınca üzerine yumurtalar kırılır. Servis tabağına tandır ekmekleri dizilir.

MUTFAĞIM VİDEOLARI