X
X

Yuvalama

23.05.2014 Cuma 10:19 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Yuvalama, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
250 gram yağsız kuzu kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
4 kase süzme yoğurt
1 yumurta
750 gram kuşbaşı et
1 su bardağı nohut
1 soğan

Üzeri için:
2 yemek kaşığı sadeyağ
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:
Pirinç yıkanıp temiz bir bez üzerinde kurutulduktan sonra robottan çekilir. Çekilmiş pirinç, kuzu kıyma, karabiber ve tuz bir kaba alınıp yoğurularak hamur hazırlanır. Hazırlanan hamurdan nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlanır. Köfteler tuzlu kaynar suda haşlanır. Haşlanan köfteler süzgeç kaşıkla sudan alınır. Süzme yoğurda yumurta eklenip çırpılır. Kuşbaşı et, ıslanmış nohut ve yemeklik doğranmış soğan ile düdüklü tencerede pişirilir. Pişen etli karışıma haşlanan köfteler ve yoğurt eklenir. Kaynatılır. Üzeri için zeytinyağı ve sade yağ eritilip nane ve karabiber yakıldıktan sonra yuvalamanın üzerine gezdirilir.

MUTFAĞIM VİDEOLARI