X
X

Zülbiye tarifi (Konya)

25.12.2012 Salı 11:48 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Konya'nın yöresel tatlarından Zülbiye tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
½ kg. kuşbaşı kuzu eti
300 gr. arpacık soğan
300 gr. nohut

1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı karabiber
 
Meyanesi için:
1 bardak ılık su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
 
Yapılışı:
Kuzu etleri  bir çay bardağı kadar  sıvı yağ ve arpacık soğanla kavrulur. Meyane için 1 yemek kaşığı un, tereyağı  ve bir kaç damla zeytinyağı hızlıca karıştırılarak kavrulur.  Tencereye biber salçası ve azar azar ılık su eklenerek kavurmaya devam edilir. Zülbiyenin meyanesi arpacık soğanlarla lezzetlendirilir. Pamuk gibi kavrulan yarım kilo kuzu kuşbaşı meyanesiyle buluşturulur.  Yumuşatılmış nohut da tencereye ilave edilir.  Zülbiyenin üzerine çıkacak kadar ılık suyu  da ilave edilir ve tuzu serpilir. Karışan zülbiye servise hazırdır.
  

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI