Skip to main content
 

Bal Kabağı Tavası

129 kez izlendi

Bal Kabağı Tavası Tarifi
Bal Kabağı Tavası Tarifi

 Malzemeler:
1 kilo bal kabağı
1 adet soğan
6 tatlı kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Sıvı yağ
 
Yapılışı:
Bir kilo bal kabağı ince ince dilimlenir. 1 adet soğan piyazlık doğrandıktan sonra kabaklarla birlikte bir kasenin içerisinde bir çay kaşığı tuz ve şekerle karıştırılarak yumuşamaları için biraz bekletilir. Yumuşayan bal kabağı ve soğanların üzerine 6 tatlı kaşığı mısır unu ile iyice karıştırılır. Malzemelere tavada kızdırılan yağa dökülerek iki yüzü pişirilir.Bal kabağı tavası sunuma hazırdır.

14.01.2013 Pazartesi 15:47   (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)