Skip to main content
 

Dağ Erikli Kuru Bamya

29 kez izlendi

Dağ Erikli Kuru Bamya tarifi
Dağ Erikli Kuru Bamya tarifi

 Malzemeler:
3 Dizi kuru bamya
½ kg dana bonfile
6 Adet küçük boy kuru soğan
1,5 Yemek kaşığı domates salçası
3 Adet dağ eriği
½ limon suyu
Limon tuzu
 
Yapılışı:
3 Dizi kuru bamyayı limon tuzu ile küçük bir tencerede 15 dakika haşlayın.Küçük küçük doğranmış yarım kilo dana bonfileyi yıkayıp geniş bir tencerede kavurun. 6 Adet küçük boy kuru soğanın kabuklarını soyup, bıçakla ortasından enine bir çizik attıktan sonra, suyunu çeken etlerin üzerine ekleyip kavurun. 1,5 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyip kısa bir süre kavurduktan sonra üzerine su ekleyip kaynayana kadar pişirin. Yemek kaynayınca üzerine 3 adet dağ eriğini ekleyip, yarım limon suyunu ilave edin.Diğer tarafta haşladığınız bamyaları ipinden ayırıp, soğuk suyun altına tutun. Yemeğinizin tuzunu da ekleyip bamyaları ilave edin. 15 dakika kapağı kapalı şekilde pişirip servis yapın.

14.02.2012 Salı 17:35  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)