Skip to main content
 

Kavurmalı Pırasa

45 kez izlendi

Kavurmalı Pırasa tarifi
Kavurmalı Pırasa tarifi

 

Malzemeler:
1 kg pırasa 300 gr kavurma
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
 
Yapılışı:
Kuru soğan yemeklik doğranır. Tencereye,  tereyağı ile biraz da sıvıyağ konur ve soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine bulgur, domates ve biber salçası eklenerek kavrulmaya devam edilir. Temizlenip yıkanmış pırasalar dilimlenir. Kavurma ve pırasa da tencereye ilave edilir ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz (arzuya göre) ve 1 çay kaşığı pul biber atıldıktan sonra üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenir ve pişirilir.Kavurmalı Pırasa servise hazırıdır.

15.02.2012 Çarşamba 17:37  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)